Du trenger:
250 g hvetemel
0,5 ts salt
0,5 ts bakepulver
10 g vaniljesukker
80 g smør
150 g brunt sukker (farin)
125 g hvitt sukker
1 egg
1 eggeplomme
1 melkesjokolade
Slik gjør du:
* Bland hvetemel, salt, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Sett til siden.
* Bruk en kjele og smelt smør. Rør inn det brune sukkeret.
* Tilsett så det hvite sukkeret
* Rør inn egget og eggeplommen
* Til slutt blandes melblandingen med smør - og sukkerblandingen
* Skjær terninger av en hel melkesjokolade og kna inn i deigen.
* Rull deigen som en avlang, tykk pølse, og skjær biter som er ca 1,5 cm tykke og legg på et stekebrett med bakepapir
* Form cookiesene sånn du vil, jeg klemmer de litt flate
* Inn i ovnen, 170 grader i 10 min
* OBS: de skal være lyse i fargen, og myke når de kommer ut av ovnen. De blir fastere når de får avkjølt seg, og det er da du får de seige, deilige cookiesene.
De kan fint fryses eller oppbevares i en tett boks. Gulltips: la de få 30 sekunder i mikroen før du gomler de i deg om du har hatt de i boks eller tatt de opp fra fryseren. Da smaker det som de kom rett ut fra ovnen atter igjen..
Inviter venner og familie på herlig bakst.
..... eller bare spis alle selv!
Oppskriften er hentet fra http://bake-tips.blogspot.no/2012/05/bakerns-beste-cookies.html |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar